Bezoek Museum de Pont te Tilburg

Samen met Sjaak (mijn man) bezocht ik museum de Pont. Het is een museum voor hedendaagse kunst. Een bezoek zorgt altijd voor inspiratie, op wat voor manier dan ook. In het museum zijn vaste en wisselende tentoonstellingen. Twee kunstenaars sprongen er voor mij uit waar ik mijn ervaring over vertel.


Bernard Frise met zijn schilderijen vond ik bijzonder.

Bernard is Frans. Hij schildert met verschillende materialen en meerdere technieken. Hij gebruikt fundamentele elementen die zorgen voor een sobere manier van schilderen. Strepen, rondjes enz. Dit doet hij op een kunstige manier, zodanig dat je ogen je bedriegen. Veraf, dichtbij en vanaf de zijkant hebben zijn schilderijen steeds een hele andere uitstraling. Ik lees dat zijn werk verstoken is van conceptie en esthetiek? Zijn werkproces lijkt mijn inziens een prachtig concept Daarnaast is het prachtig. Dus of deze zin klopt?Rene Daniels met zijn schilderij Het Glazen trok ook mijn aandacht.

Je ziet ramen, alsof er binnen licht aan is gedaan. Het perspectief is wat vertekent alsof het lijkt dat het gebouw draait en alle verdiepingen los staan van elkaar. Ik realiseer me als ik kijk, alsof het huis zich los wil wrikken van iets of iedereen die alles in keurslijven of hokjes wil duwen. Het gebouw duwt en wringt om overal onderuit te komen. Het denken in hokjes daar heb ik zelf een hekel aan. Mogelijk dat het schilderij me daarom zo intrigeert. De techniek waarmee Rene Daniels schilderij lijkt op aquarel, maar het is olieverf op doek. Dat heeft hij bijzonder mooi voor elkaar vind ik. Heden is er een tentoonstelling van een Belgische schilder Luc Tuymans. Mooi vond ik zijn kleurgebruik. Maar zijn werken moeten je echt aanspreken. Of ik het mooi vond? Daar moest ik zelf ook vaak over nadenken! Zijn schilderwerk vind ik niet bijzonder. Het zijn de waarheden die hij heeft verdraaid in zijn schilderijen die indruk maken.

Leuk is voor Museum de Pont dat deze met deze tentoonstelling in de race is voor de beste tentoonstellingsprijs van 2019 in het museumtijdschrift. Zet hem op Museum de Pont! Het museum is prachtig. Ik houd de website in de gaten om te zien welke tentoonstellingen er komen in de toekomst.

website De Pont: https://depont.nl/te-zien/


34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now