Het textielmuseum

Ik wist niet wat ik van het textielmuseum moest verwachten. Maar ik was onder de indruk. Mooi verzorgde ruimtes en het proces prachtig uitgelegd van wol tot weefsel. Mooi om te zien dat in de geschiedenis heel wat afgespeeld heeft betreffende het ontwerpen van patronen en structuren.

Alet Pilot

Maar ook de ingerichte tentoonstelling op de bovenste verdieping overtrof mijn verwachtingen. Het werk van Alet Pilon verwonderde. De zwarte madonna. Prachtig zoals de vergelijking gemaakt word met het clichébeeld van de Heilig madonna. De mens en het dier lijken sterk op elkaar. De gevoelens over het verlies van een kind bestaat bij allebei. Mooie symboliek gebruikt deze kunstenaar in zijn werk. Ik heb een poos staan kijken. Het dringt tot uiteindelijk tot me door dat het de donkere kant is van de schoonheid. Het is groot, sensueel en soms gewoon wreed.

Het werk van Hendrik Kerstens is ook prachtig. De portretten van zijn dochter zijn als de oud Hollandse meesters betreft houding, licht en de accessoires. De hoofddeksels zijn echt hedendaags. Het zijn autonome en artistieke kunstwerken waar tot op heden opvallende hoofddeksels een belangrijke plaats innemen. Neem eens een kijken op zijn online gallery. Ik bleef kijken.... http://www.flatlandgallery.com/artists/hendrik-kerstens/


Een bezoek aan het textielmuseum is echt de moeite waard.


19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now