Het stedelijk museum in Schiedam

Stedelijk Museum Schiedam toont nieuwe, verrassende invalshoeken. Bijzonder gastvrij en dat lieten ze merken door de bijvoorbeeld de manier waarop je je lunch kunt nuttigen... Ik zelf had nog nooit gehoord van het museum. Maar vond het op internet en ik dacht daar wil ik naar toe.

Het museum bevat kunst van over de hele wereld abstract en CoBrA . De Cobra-kunstenaar is een kunstenaar die spontane uitdrukkingsvormen gebruikt. Zij willen daarmee terug keren naar de bron van het scheppen. De voorloper van de volkskunst. Zij hadden een visie om de weg te openen voor het creatief uiten. Iets wat ingeburgerd is in de hedendaagse kunst. Enkele van hun voorbeelden waren Picasso, Paul Klee en Wassily Kadinsky. Dit werk pakte mij. Het is gemaakt door Peter Struycken en het is een werk gemaakt door computerstructuur. Het werk maakte Paul Struycken in 1970. Hij was een van de eerste die gebruik maakte in de kunstwereld van computers. Dit is een fragment uit een groter schilderij en helemaal met behulp van computers is gegenereerd. Ik voel verbonden met dit werk. Mijn werk is dat namelijk ook. Verder was ik erg onder de indruk van De tentoonstelling Moderst Fasion. De outfits en kunstwerken komen uit heel de wereld. Vanuit de mode wereld is een beweging op gang dat vrouwen zich meer en meer willen bedekken. Het is booming blijkbaar maar heeft ook zeker een feministisch statement erin. Ik had direct een aantal vragen voor mezelf?

Hoe laat jij zien wie je bent? Zit dat vast aan bloot of juist het tegenover gestelde? Wat is jouw schoonheidsideaal. Heb jij zelf de keuze om te dragen wat je wilt? Welke ruimte mag je innemen als vrouw? Durf jij de ruimte in te nemen. Ik moet hierbij denken aan mijn kunstwerk. Durf jij?


Dit werk maakt ik in 2019. Het gaat over jezelf bloot geven. Je kwetsbaar op durven te stellen. Daarvoor hoef je niet perse bloot te gaan! Het is het tonen van je ware gezicht. Het heeft te maken met openheid en positiviteit. Over hoe jij je voelt en over wat je dwars zit, in je hoofd speelt. Echtheid in de mens is het mooiste wat er bestaat. Je kwetsbaarheid tonen is het krachtigste wat je kunt doen. Je hebt daar geen bloot voor nodig. Het was een krachtige en bijzondere tentoonstelling. Deze tentoonstelling is nog te zien tot 9 februari 2020. Een aanrader!

Impressie
21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now