Expo en manifest van verbinding

Bijgewerkt: 12 nov 2019


21 oktober 2019 exposeerde ik mijn kunst op Heidestede. Daarbij wilde ik een positieve bijdrage doen om patronen en structuren te doorbreken door het dialoog aan te gaan met de bezoekers over verbindingen. Zo ontstonden in het gesprek persoonlijke onderzoekjes hoe verbindingen tot stand komen in onze hedendaagse systeemwereld. Waarin we ook regelmatig verdwalen in regels, procedures en afspraken.

Verschillende mensen vroeg ik om zich eens te verbinden met mijn kunstfoto's en op te schrijven met welk werk ze zich het meest verbonden voelden en waarom? Enkele reacties.

Zoek de verbinding

"Zoek de verbinding. Omdat ik heel mijn leven al, verbinding een belangrijke drijfveer vind."
Het vraagt om tolerantie

"Het vraagt om tolerantie. Op dit moment is Nederland aan het zoeken. Hoe tolerant zijn we eigenlijk met elkaar?"


Zoektocht

"Zoektocht. De oplossing ligt niet altijd voor de hand. Dus op zoek naar het antwoord. Wat soms ook weer veel vragen oplevert. Samen op weg naar de toekomst is er een naar het onbekende."Durf jj?"Durf jij? Een gewaagde vrouw die durft te laten zien waar ze voor staat."Zit het in jou?

"Zit het in jou?Ik kan het niet zeggen, maar hij trekt me aan....... Ik blijf kijken. De kleuren vind ik ook fantastisch." Een beeldend kunstwerk toont ons nu eenmaal een beeld en een aanzicht en soms is het voor mensen niet gelijk of goed te zien wat er verbeeld wordt. Ik ontdekte deze dag wat mijn werk doet als mensen echt kijken en vond de reacties bijzonder hartverwarmend. Het was een prachtige dag met interessante gesprekken, verhalen over kunst, maar ook de gewone alledaagse dingen en het leven. Want daar houd ik ook van. Ik deelde pamfletten uit om mensen attent te maken en een oproep te doen om na te denken over hun verbindingen.

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now