Bezoek van ABBE museum

Een bezoek aan het van ABBE museum heeft me echt verwondert. Er is een selectie kunstenaars vanuit verschillende plekken van de wereld uit verschillende tijden. Je ervaart hier echt hoe de kunstenaars op de veranderingen die gaande zijn in de wereld reageren. Het is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Je kunt hier kunst voelen, ruiken horen en zien, het is ronduit prikkelend. Tijs Rooijakkers uit Eindhoven met zijn supertoll springt in het oog.

In het oog sprint een enorme installatie van houten latten en staalkabels. Het is gemaakt door Tijs Rooijakkers in de periode van 2013-2019. Hij ontwikkelde het project met inwoners uit de wijk Woensel in Noord Eindhoven.Het enorme project kreeg steun van het Mondriaan fonds. Ik lees teksten die gemaakt zijn door rapper Fresku, hij heeft pakkende teksten geschreven op de planken. Ik voel me erg aangetrokken tot de tol... Het is precies wat ik de laatste jaren zelf doe. Ik zocht mijn passies en volg mijn hart. Als het goed zit en voelt dan ben je in echt in de gelegenheid om jezelf te overstijgen.


Wat me ook nog aanspreekt in het museum is dat ze met de tijd mee gaan. Het is beslist geen oubollig museum. Maar een museum dat wil inspelen op de toekomst! Zo is er een speciaal programma om een museumbezoek via een robot te doen. Kun jij niet naar het museum, dan komt het museum gewoon naar jou! Ja en erg speciaal vind ik dat er aandacht is voor een speciaal programma voor bezoekers met dementie en afasie. Ik houd ervan om met deze mensen te werken. Zelf de ervaring weet ik dat kunst ook draagt bij aan zingeving en kwaliteit van leven voor ouderen. Ik hen genoten van het prachtige museum. Je kunt er uren rondhangen en van alles beleven.

Website Van ABBE museum; https://vanabbemuseum.nl/

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now