Bezoek Noord Brabants museum

Het museum herbergt kunst. Maar tevens kun je er de geschiedenis en cultuur van Brabant vinden. Er is veel aandacht voor de Brabantse schilders zoals. Jheromisch Bosch, Vincent van Gogh en Jan Sluijters. Ja...Prachtig, gecharmeerd van de tentoonstelling; de geur van succes.

Gerard en Cornelis van Speandonk waren echte bloemenschilders. Klein precies, mooi en levensecht. Je ziet als je goed kijkt ook bijen, wespen, mieren en nog meer beestjes over de kleurrijke bloemen kruipen. Ik vind ze fascinerend. Het lijkt alsof je de bloemen zo kunt pakken. Ze maakten ongeveer vijftig stukken in hun hele leven. Er hangen er dertig in het Brabants museum. Maar als ik de stukken zie dan snap ik dat zeker. Vooraf aan een schilderij Maakten ze verschillende studies gemaakt van de bloemen die ze wilde schilderen. Het werk van Ali Banisadr is eigenlijk ook adembenemend

Je ontwaart chaos soms orde. Je ervaart schoonheid dichtbij en van veraf eerder horror. Ali Banisadr schildert zijn belevingswereld vanuit zijn eigen cocon als hij aan het werk is. Het is absoluut abstract en zeker expressionisme. Ik zie figuren, dieren als ik op een afstand kijk. Maar dichtbij is het een chaos van kwaststreken, stippen lijnen enz. Het stelt niets voor en het stelt "alles" voor. Dat maakt het werk bijzonder. De invloed van Jeroen Bosch vind ik mooi in zijn werk. Je blijft kijken en schuift steeds een voetje op om het volgende stukje te ervaren. Het was een heerlijk bezoek. Jammer vond ik het zeker dat de tentoonstelling Van Goghs Imiti in opbouw was. Dat had ik ook graag willen zien. Deze tentoonstelling is pas vanaf 21 september 2019 te bezichtigen. We gaan zeker terug.

De website van het Noord Brabants museum https://www.hetnoordbrabantsmuseum.nl/


5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now