Statement

 

Mijn foto's verhalen over de wereld waarin mensen en systemen elkaar ontmoeten en waar ik allerlei problemen ervaar bij mezelf en anderen. Het zijn werken over mij en jou. Het systeem van regels, richtlijnen en procedures die precies vertellen hoe we ons moeten gedragen. In deze buitengewone verzameling van systemen en subsystemen zit een enorm domein van gevoelens en ervaringen van mensen. Je ware “ik” word in de systeemwereld vaak afgeschermd, in de vorm van een pantser of muur, waardoor verbinden lastig wordt. Ik verwonder me vaak over gevoelens, emoties die onder de oppervlakte liggen verscholen. Emoties, gevoelens, verlangens en behoeften van mensen zijn er altijd in wat voor systeem dan ook.

De “gemechaniseerde wereld” laat mij vaak twijfelen tussen het gevoel en verstand. Waarin ik continu vragen heb en ik constant antwoorden zoek. Laat ik nu mijn verstand of mijn gevoel spreken? Het zorgt in mijn brein voor chaos. Om ruimte te maken voor mijn hart en dichter bij mezelf te komen vind ik geen makkelijke opgave. In mijn unieke foto's isoleer ik dit moment, mijn gevoel, het voorval of de gedachte. Ik vergroot ze uit in mijn "ratio's." Naar de Collectie

Elke dag is leerzaam voor, er zijn steeds situaties die een nieuw inzicht geven en ontdek ik hoe ingewikkeld het is je te verbinden met anderen. Verbinden met anderen, met onderwerpen of zelfs veranderingen is iets groots.
Alles is namelijk met elkaar verbonden en niets kan als afzonderlijk worden beschouwd. Daarin is zoeken naar eigen individuele vrijheid is een opgave. Mijn zoektocht naar mijn vrijheid duurde een half leven. Mijn belevenissen, ervaringen en emoties hierover laat ik terug komen in mijn werken "Innerlijke vrijheden."
Naar de Collectie.


Daarnaast is het moeilijk om grip te krijgen op allerlei complexe zaken in onze huidige wereld. Gelet op al die complexiteit zijn er geen eenduidige oplossingen zonder dat dit bijvoorbeeld ernstige sociale of economische gevolgen heeft. Het is moeilijk om je te verbinden met iets wat je niet, of nog niet goed kunt begrijpen.
De Patronen, structuren in de werken verbeelden al deze problemen die tot uiting komen in de relaties tussen het niveau van staat, overheid of politiek, met aan ene kant en belangen van burgers, bedrijven of andere maatschappelijke actoren. De wereldproblemen zijn niet maakbaar maar vragen om verbinding.
Bekijk de werken "Maatschappelijke issues." Naar de Collectie.

 

Anita Bosker 20-1-2020

Je weet niet wat je niet weet!
Er mag veel meer aandacht komen voor de grenzen van het systeem, waardoor leren voor het individu wordt bemoeilijkt.

Verbinding maak je hier

Voor een atelierbezoek, aankoop van fotokunst, expositie op aanvraag, samenwerking,

creatieve opdrachten, vragen of opmerkingen.


Anita Bosker
Opperstraat 23
4751TE Oud Gastel
Tel: 06-46236855
E-mail: tr.bosker@home.nl


Inschrijving Kamer van Koophandel  67587143
BTW - Identificatienummer NL003106419B30

  • Facebook
  • Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now