Statement

 

Mijn foto's verhalen over de wereld waarin mensen en systemen elkaar ontmoeten en waar ik allerlei problemen ervaar bij mezelf en anderen. Het zijn werken over mij en jou. Het systeem van regels, richtlijnen en procedures die precies vertellen hoe we ons moeten gedragen. In deze buitengewone verzameling van systemen en subsystemen zit een enorm domein van gevoelens en ervaringen van mensen. Je ware “ik” word in de systeemwereld vaak afgeschermd, in de vorm van een pantser of muur, waardoor verbinden soms best lastig wordt. Ik verwonder me vaak over mijn en gevoelens, emoties en die van anderen die onder de oppervlakte liggen verscholen. Emoties, gevoelens, verlangens en behoeften van mensen zijn er altijd in wat voor systeem dan ook. 

De “gemechaniseerde wereld” laat mij zelf vaak twijfelen tussen gevoel en verstand. Waarin ik veel vragen heb en je constant antwoorden zoekt. Laat ik nu mijn verstand of mijn gevoel spreken? Het zorgt in mijn brein voor chaos. Om zo ruimte te maken voor mijn hart en dichter bij mezelf te komen vind ik geen makkelijke opgave. In mijn unieke foto's isoleer ik dit moment, mijn gevoel, het voorval of de gedachte. Ik vergroot ze uit in mijn "ratio's.". Naar de Collectie

Elke dag is leerzaam voor mij, er zijn steeds situaties die een nieuw inzicht geven en ontdek ik hoe ingewikkeld verbinden is. Verbinden met anderen, met onderwerpen of zelfs veranderingen is iets groots. Alles is namelijk met elkaar verbonden en niets kan als afzonderlijk worden beschouwd. Daarin is zoeken naar eigen individuele vrijheid is een opgave.
Mijn zoektocht naar mijn vrijheid duurde een half leven. Mijn belevenissen, ervaringen en emoties hierover laat ik terug komen in mijn werken "Innerlijke vrijheden." Naar de Collectie.


Moeilijk vind ik het om grip te krijgen op allerlei complexe zaken in de huidige wereld. Gelet op al die complexiteit zijn er geen eenduidige oplossingen zonder dat dit bijvoorbeeld ernstige sociale of economische gevolgen heeft. Het is moeilijk om je te verbinden met iets wat je niet of nog niet goed kunt begrijpen. De Patronen, structuren in de werken verbeelden al deze problemen die tot uiting komen in de relaties tussen het niveau van staat, overheid of politiek, met aan ene kant en belangen van burgers, bedrijven of andere maatschappelijke actoren. De wereldproblemen zijn niet maakbaar maar vragen om verbinding.
Bekijk de werken "Maatschappelijke issues." Naar de Collectie.

Anita Bosker 7-8-2019

Kunst kan dienen als een spiegel of een motor,
Het is een kijkje op of in ons eigen systeem.

Verbinding maak je hier

Voor een atelierbezoek, aankoop van fotokunst, expositie op aanvraag, samenwerking,

creatieve opdrachten, vragen of opmerkingen.


Anita Bosker
Opperstraat 23
4751TE Oud Gastel
Tel: 06-46236855
E-mail: tr.bosker@home.nl


Inschrijving Kamer van Koophandel  67587143
BTW- Nummer NL140280753B01

  • Facebook
  • Instagram
Volg me op Facebook
Volg me op instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now