Biografie

Anita Bosker is een sensitief, energieke, creatieve geest met lef en ondernemerszin. Die als persoon graag buiten kaders denkt en als verpleegkundige altijd de verbinding zoekt naar de eigenheid van mensen. Zij studeerde management in de zorg, waarna ze  kijk kreeg op organisaties en systemen, maar daardoor vooral oog kreeg voor de gevoelens van mensen. Waardoor ze overtuigd is geraakt dat er meer creativiteit nodig is in het trage sociale systeem. Is er vaak geen goede hulp om je leervermogen te ontwikkelen en op dat moment  verdwaal je in het systeem. De reden dat ze stopte met werken in het huidige systeem en haar eigen weg ging.

 

Daarnaast voelde ze zich al langer verbonden met de natuur en is daarom gaan fotograferen. Zij wilde deze mooie belevenissen vangen in haar foto’s. Dat gevoel en liefde voor de natuur wilde ze graag delen met anderen. Zo is ze jaren professioneel fotograaf geweest en gaf workshops en cursussen Macro en abstracte fotografie. Maar in haar hart zat meer en dat kwam in de bijzondere tijd naar buiten in de coronacrisis. Ze werkt nu aan een geheel andere onderneming die nog in de kinderschoenen staat.

Om zichzelf te ontwikkelen volgde zij een kunsttraject waarnaast de kunst en zelfstudie centraal stond.

Zo ontstond haar verhaal over gevoelens van het individu in het huidige systeem. Haar ervaringen, gevoelens vanuit de “systemen” zijn terug te vinden in haar kunstwerken. Haar beelden zijn unieke foto's die ze manipuleert. Haar werk is geabstraheerd, kleurrijk, modern en eigentijds.

 

Anita is a sensitive, energetic, creative mind with courage and entrepreneurship. As a person and Nurse Practitioner she likes to think out of the box, always looking for the connection and to the strength and individuality of people. She studied Management in Healthcare, and specialized herself to look at organizations and systems. She is therefore particularly sensitive to feelings of people.
This has convinced her that more creativity is needed in the slow social system. If there is no good help to develop your learning capacity at that moment, you will get lost. The reason she stopped working in the current system and did start her own business.

In addition, she felt more connected to nature and therefore, began to take pictures. Anita wanted to capture these beautiful life experiences in her pictures, and she want to share her feelings and love for nature, so she began to share this with others.
She has been a professional photographer for years and gave workshops and courses in Macro and abstract photography. But there was more in her heart and that came out in the special time in the corona crisis. She is now working on a completely different company that is still in its infancy.

To develop herself she followed an art course where besides art itself, art tutorial was central. This is actually where her real story began. Experiences, and feelings from the "systems" are reflected in her artworks. Her images are all unique pictures which she manipulate. You can call her work abstracted, colorful, modern and contemporary.

 

 

Inspiratie en werkproces

De verbindingen tussen mensen en maatschappelijke problemen zijn als een inspiratie voor mijn werk. Verder laat ik me graag inspireren door Braque en Picasso. Zij maakten kunst over het innerlijk van de mens om te verontrusten en ons na te laten denken.

 

De complexiteit van de systemen om ons heen geef ik weer in structuren, patronen en verstoringen. In de fotobewerking gebeurt alles in eerste instantie intuïtief, om gewoon te voelen er te ervaren. Ik houd van het directe om mijn ideeën te vertalen omdat dat samenvalt met mijn gedachte op dat moment. Daarna maak ik pas bewuste keuzes en vordert het proces langzaam, maar precies met de computertechniek. De uiteindelijke werken zijn eigenlijk het product van een reeks voorwaarden en regels die ik zelf bedenk en regisseer in het programma.

Het worden zo abstraheringen waarbij er nadruk gelegd wordt op vorm, ruimte, licht en kleur. De foto's ontstaan naar gelang mijn gevoelens en gedachten bij gebeurtenissen. In het werk en de titel vind je een spanningsveld van de tegenstellingen. Want ergens daartussen vindt pas de ontmoeting plaats.

Verbinding maak je hier

Voor een atelierbezoek, aankoop van fotokunst, expositie op aanvraag, samenwerking,

creatieve opdrachten, vragen of opmerkingen.


Anita Bosker
Opperstraat 23
4751TE Oud Gastel
Tel: 06-46236855
E-mail: tr.bosker@home.nl


Inschrijving Kamer van Koophandel  67587143
BTW - Identificatienummer NL003106419B30

  • Facebook
  • Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now